cerec 3d scannen en bewerken

Kronen, bruggen en facings met behulp van de Cerec 3D

cerec 3d scannen en bewerkenDe Cerec 3 is een modulair CAD/CAM systeem dat een grote mate van flexibiliteit biedt in de vervaardiging van hoogwaardige porseleinen (partiële) kronen. Een (partiële) kroon is nodig indien er in uw mond kiezen zijn die uit grote vullingen bestaan of die (gedeeltelijk) zijn afgebroken.

Met behulp van de nieuwste computergestuurde apparatuur is het mogelijk om dit in één behandeling te maken en te plaatsen. Voor een dergelijke behandeling wordt er voor u 90 minuten tijd gereserveerd.

In deze tijd wordt de betreffende tand geprepareerd. Dat wil zeggen dat de tandarts het element (de tand) voorbereidt voor de restauratie. Hij zorgt ervoor dat er geen cariës meer in zit, oude vulmaterialen worden verwijderd en de kanten worden glad gemaakt.

Vervolgens wordt er een digitale opname gemaakt van het element. De tandarts tekent de restauratie op deze opname in. Omtrek, hoogte en oppervlakte worden zo met behulp van de computer vertaald in de vorm van de (partiële) kroon. Ook de vorm en raakvlakken van de buurelementen worden in deze vormbepaling door de computer meegenomen.

cerec 3d freesmachineAls de (partiële) kroon naar tevredenheid is ingetekend geeft de tandarts de slijpopdracht waarop de computer zijn gegevens naar de freesmachine zendt. Deze machine begint dan een blokje hoogwaardig industrieel vervaardigd porselein te bewerken tot de uiteindelijke vorm. Tijdens dit slijpen, dat ongeveer 15 tot 20 minuten duurt, kunt u onder het genot van kopje koffie rustig even in de wachtkamer wachten.

Nadat de slijpmachine klaar is met zijn werk wordt u teruggebracht naar de behandelkamer waar de (partiële) kroon wordt geplaatst.

Er zijn grote voordelen verbonden aan het werken met de Cerec 3 zowel voor u als voor de tandarts.

Voor u betekent dat:

1. Dat u nog maar 1 keer hoeft te komen voor deze behandeling in plaats van 2 keer; DUS KLAAR TERWIJL U WACHT !

2. Dat het met deze methode mogelijk is om meer gezond tandweefsel te behouden;

3. Dat het niet meer nodig is om een afdruk te maken (“happen”);

4. Dat het niet meer nodig is om een noodvoorziening te maken omdat de restauratie meteen kan worden geplaatst.

Het werken met de Cerec 3 biedt de tandarts de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige restauraties te maken met een optimaal behoud van gezond tandweefsel. Moeilijk controleerbare stappen worden overgeslagen. Hierbij moet u vooral denken aan het maken van de afdrukken voor kronen die in het tandtechnisch laboratorium worden opgebakken. De afdruk bepaalt de uiteindelijke vorm van de (partiële) kroon. Zelfs kleine afwijkingen in vorm en hoogte vragen zeer veel tijd en moeite om tijdens het plaatsen aan te passen.

 

Informatie na een kroon of brug

Vandaag is bij u een kroon of brug aangebracht.

Hier leest u informatie over wat u kunt verwachten.

Definitieve kroon.
Als de definitieve kroon of brug is geplaatst op uw tand of kies, kunt u deze direct weer normaal gebruiken.

De lijm die is gebruikt is zo sterk, dat de kroon onder normale omstandigheden niet meer los zal komen.

Is er verdoofd? Dan zal de verdoving nog enkele uren aanhouden. Tot die tijd kunt u het beste oppassen bij het gebruik van warm eten of drinken. Past u ook op voor het bijten op uw gevoelloze lip, tong of wang.

Hoogste kwaliteit.
De materialen die worden gebruikt bij Tandartspraktijk Maas en Waal zijn van de hoogste kwaliteit.

Mondhygiëne.
Als u een kroon of brug in uw mond hebt, is het erg belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit doet u door twee keer per dag te poetsen en door dagelijks tandenstokers/ragers te gebruiken. Indien nodig, zal uw tandarts extra aanvullende instructie hebben gegeven.

Scroll naar boven
Call Now Button