Angst voor de tandarts

Heeft u, of één van uw kinderen angst voor de tandarts? Daar hoeft u zich niet voor te schamen! Onderzoek heeft uitgewezen dat Nederlanders na vliegangst het meeste last hebben van angst voor de tandarts.

Zo’n 20-25% van de mensen is in meer of mindere mate bang voor de tandarts. Veel mensen stellen hierdoor een bezoek aan de tandarts uit. Toch is dit niet zonder gevaar. De gevolgen op de lange termijn voor zowel uw gebitstoestand als voor uw algehele gezondheid kunnen zijn:

  •  Cariës (gaatjes)
  •  Verlies van tanden en kiezen
  • Chronisch ontstoken tandvlees, met als mogelijke gevolgen: een verhoogde kans op een beroerte, hart en vaatziekten en longontsteking, kans op verergering van diabetes, kans op infecties op kunsthartkleppen en kunstgewrichten, verhoogde kans op vroeggeboorte met verhoogde kans op een lager geboortegewicht bij zwangerschap.
  • Maag en darmproblemen door slecht gekauwd voedsel
  • Slecht spreken door loszittende tanden
  • Beperkingen in sociale en zakelijke contacten door het niet voluit kunnen praten en lachen

angst voor de tandartsToch is het gelukkig niet meer nodig om bang te zijn voor de tandarts. Alle tandartsen in onze praktijk hebben affiniteit met het behandelen van zeer angstige patiënten. Door u ten allen tijde de controle over de behandeling te laten behouden, de behandeling rustig aan in kleine stapjes op te bouwen, te zorgen dat u geen pijn heeft, dus desnoods het tandsteen verwijderen verdoven en alles goed uit te leggen wat er gaat gebeuren, kunnen wij u helpen om de angst voor de tandarts te beheersen en zover onder controle te krijgen dat u de benodigde behandelingen laat uitvoeren. Daarna gaat u uw gebit ook weer bijhouden, u durft weer voluit te lachen! Ook al schaamt u zich voor uw angst, wij behandelen u serieus en kunnen u helpen!

U kunt bij uw aanmelding al vermelden dat u erg angstig bent, dan houden wij hier extra rekening mee.

De sleutel tot succes is: U BEHOUDT ALTIJD DE CONTROLE!

We spreken dus van tevoren af dat de tandarts meteen stopt met behandelen als de patiënt zijn hand opsteekt. Of dat we niet langer dan tien seconden achtereen behandelen. We doen geen dingen die de patiënt niet wil. We zorgen dat hij of zij geen nare dingen meemaakt of ervaart.

We maken de behandeling zo plezierig mogelijk; maken grapjes, zijn aardig en vertellen wat we aan het doen zijn en hoe lang het gaat duren. We kondigen bijvoorbeeld ook aan en laten zien welk instrument we gaan pakken.

Wanneer het ondanks alles niet lukt om u te behandelen bieden wij in het uiterste geval ook een behandeling onder narcose aan. Lees hier meer over behandelen onder narcose.

Scroll naar boven
Call Now Button