Hoe werkt Tandartspraktijk Maas en Waal

Als (nieuwe)patient kunt u altijd binnen 5 werkdagen bij ons terecht, en bij spoedgevallen nog dezelfde dag!

Wanneer u de eerste keer komt in de praktijk, wordt u altijd gezien door een van de tandartsen. Deze bekijkt de gegevens van uw vorige tandarts, neemt een medische vragenlijst met u door en noteert uw (tandheelkundige) klachten en wensen (ook angst voor de tandarts kunt u bespreken), samen met u bekijkt hij of zij tevens de mogelijkheden voor verfraaiing van uw gebit. Verder vindt er een gebitscontrole plaats, wordt het tandvlees beoordeeld (PPS-score) en worden er röntgenfoto’s en eventueel afdrukken voor gebitsmodellen gemaakt. Dit alles neemt al snel een half uur in beslag. Deze screening zal middels code C001 in rekening worden gebracht.

Aan de hand van alle verkregen informatie stelt uw nieuwe tandarts een behandelplan voor u op waar alle bevindingen en mogelijke oplossingen, toegespitst op uw specifieke situatie, voor de korte en lange termijn in zijn vastgelegd. Dit zorgplan wordt in een vervolgafspraak uitgebreid met u besproken. Deze tandarts zal voortaan zoveel mogelijk uw vaste tandarts zijn, tenzij u dat zelf anders wenst.

Daarna volgen de behandelingen die moeten plaatsvinden. Vaak krijgt u behalve afspraken bij de tandarts ook een afspraak bij onze preventie-assistente. Zij zal uw gebit reinigen en u een instructie geven hoe dat u zelf uw gebit het beste kunt verzorgen met bijvoorbeeld tandenstokers of ragertjes.

Ook als er geen verdere behandelingen hoeven te gebeuren wordt er wel direct een afspraak gemaakt voor de halfjaarlijkse controle. Op deze manier voorkomen we dat u vergeet ons te bellen na een half jaar  (en eventuele gaatjes die er na een half jaar zitten onnodig groter worden). Wij zullen ook, indien gewenst, middels combinatie-afspraken zorgen dat u met uw hele gezin tegelijk behandeld en/of voor controle kunt komen. De afspraakbevestiging krijg u direct in de mail.

Als extra service sturen wij u 2 weken en nogmaals binnen 24 uur voor uw afspraak een email als reminder met datum en tijd van uw afspraak!

Verzetten via onze website kunt u indien er sprake is van overmacht tot uiterlijk 1 hele werkdag voor aanvang van uw afspraak, maar liever nog veel eerder ivm de invulling van onze agenda. Op deze manier hebben wij zo min mogelijk telefoonverkeer, waardoor wij ons vooral bezig kunnen houden met het behandelen van patiënten.

tumblyDe halfjaarlijkse controles worden zo veel mogelijk bij de preventie-assistente of de mondhygiënist gepland. Zij of hij doet dan de controle, verwijdert tandsteen en maakt eventueel foto’s. Dit gebeurt altijd onder supervisie en in samenspraak met 1 van de tandartsen. De tandarts beoordeelt altijd uw foto’s en bij twijfel over de tandheelkundige of medische situatie wordt de tandarts er altijd bijgeroepen. Ook al is uw gebit in perfecte conditie, u wordt sowieso elk jaar voor controle door een tandarts gezien.
Als 1 van de tandartsen tijd heeft, kan er na de controle eventueel een vulling gemaakt worden. Vaak zal er echter toch een vervolgafspraak voor de behandeling gemaakt moeten worden.

Kinderen: Indien er aanleiding voor is hebben wij speciaal voor kinderen een andere aanpak:
Helaas zien wij in de praktijk dat de gebitten van kinderen steeds slechter worden. Steeds vaker zien we op 4 of 5 jarige leeftijd al gaatjes ontstaan en ook de mondhygiene (tandenpoetsen) laat vaak te wensen over.

Wij als team van Tandartspraktijk Maas en Waal vinden dit heel erg jammer en ook onnodig. Immers, op jeugdige leeftijd moet de basis voor een goed en gezond gebit worden gelegd. Het melkgebit wisselt nog, maar het blijvend gebit komt al op 6 jarige leeftijd door en dat moet natuurlijk zo lang mogelijk mee.

Daarom hebben wij besloten in onze praktijk voor de kinderen volgens het wetenschappelijk zogenoemde Nexô-model te gaan werken. De Nederlandse benaming van het model is “Gewoon Gaaf” Op het moment dat we constateren dat uw kind een hoger risico heeft op tandbederf, bijvoorbeeld omdat we zien dat de poetsgewoontes onvoldoende zijn, er te veel wordt gesnoept / suikerhoudende producten worden genuttigd of er ook al echt gaatjes ontstaan zijn (middels een score), zullen wij u dit Nexô model voorstellen.

Dit houdt in dat uw kind voortaan geen 2 maar bijvoorbeeld 4x per jaar gezien wordt door onze tandartsen of preventie-assistentes, waarbij uitgebreid aandacht wordt besteed aan het bereiken van een optimale mondhygiene d.m.v. individueel op uw kind gerichte poetsinstructies, voedingsgewoontes bijsturen en waar nodig andere preventieve maatregelen zoals sealen en fluoride-applicaties. Van u als ouder vraagt het meer tijd (o.a vaker de praktijk bezoeken) en aandacht, maar het gebit van uw kind is dit zeker waard! Op deze manier kunnen we veel pijn en narigheid bij kinderen voorkomen. Uiteraard wordt u hierin door ons begeleid met tips en adviezen, zodat u samen met uw kind kunt werken aan een betere mondgezondheid voor hem/haar. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken: tot 18 jaar worden de tandartskosten volledig uit de basisverzekering vergoed.

Scroll naar boven
Call Now Button