Nieuwe aanpak tandbederf bij kinderen is gewoon gaaf

Indien er aanleiding voor is hebben wij speciaal voor kinderen een nieuwe aanpak van tandbederf.

Helaas zien wij in de praktijk dat de gebitten van kinderen steeds slechter worden. Steeds vaker zien we op 4 of 5 jarige leeftijd al gaatjes ontstaan en ook de mondhygiene (tandenpoetsen) laat vaak te wensen over.

Wij als team van Tandartspraktijk Maas en Waal vinden dit heel erg jammer en ook onnodig. Immers, op jeugdige leeftijd moet de basis voor een goed en gezond gebit worden gelegd. Het melkgebit wisselt nog, maar het blijvend gebit komt al op 6 jarige leeftijd door en dat moet natuurlijk zo lang mogelijk mee.

Daarom hebben wij besloten in onze praktijk voor de kinderen volgens het wetenschappelijk zogenoemde Nexô-model (folder Ivoren Kruis) te gaan werken. In het Nederlands is het model ”Gewoon Gaaf” genoemd. Op het moment dat we constateren dat uw kind een hoger risico heeft op tandbederf, bijvoorbeeld omdat we zien dat de poetsgewoontes onvoldoende zijn, er te veel wordt gesnoept / suikerhoudende produkten worden genuttigd of er ook al echt gaatjes ontstaan zijn, zullen wij u dit Nexô model voorstellen.

Dit houdt in dat uw kind voortaan geen 2 maar 4x per jaar gezien wordt door onze tandartsen of preventie-assistentes, waarbij uitgebreid aandacht wordt besteed aan het bereiken van een optimale mondhygiene d.m.v. individueel op uw kind gerichtte poetsinstructies, voedingsgewoontes bijsturen en waar nodig andere preventieve maatregelen zoals sealen en fluoride-applicaties. Van u als ouder vraagt het meer tijd (o.a vaker de praktijk bezoeken) en aandacht, maar het gebit van uw kind is dit zeker waard! Op deze manier kunnen we veel pijn en narigheid bij kinderen voorkomen. Uiteraard wordt u hierin door ons begeleid met tips en adviezen, zodat u samen met uw kind kunt werken aan een betere mondgezondheid voor hem/haar. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken: tot 18 jaar worden de tandartskosten volledig uit de basisverzekering vergoed.

Scroll naar boven
Call Now Button