Tandarts tanden bleken

Tanden Bleken

Wie droomt er nu niet van mooie, witte tanden? Tegenwoordig is het mogelijk om uw tanden op een veilige manier een aantal tinten lichter te maken. Wij doen dit met de thuisbleekmethode. Hierbij bleken uw tanden in een aantal weken geleidelijk op. Omdat dit geleidelijk aan gebeurt, blijft het resultaat ook veel langer goed dan wanneer de tanden in 1 uur worden gebleekt. (Hoge concentratie waterstofperoxide nodig, bleekt zeer snel, maar het resultaat valt ook zeer snel weer terug).

Bij de thuisbleekmethode worden er afdrukken van uw gebit gemaakt en hierop worden de zogenaamde bleekmallen gemaakt. Na ongeveer een week komt u terug in de praktijk en zijn de bleekmallen klaar. Dan krijgt u een uitgebreide instructie over hoe u de mallen moet vullen en hoeveel uur per dag/nacht minimaal te dragen. Tevens krijgt u dan de spuitjes met bleekgel mee, meestal voldoende voor 10 dagen. En natuurlijk wordt gekeken welke kleur uw tanden hebben voordat de behandeling start, zodat het goed te vergelijken is of en hoeveel resultaat de behandeling heeft gehad.

Als u na bijvoorbeeld 7 dagen al tevreden bent met het resultaat, stopt u met bleken, bent u nog niet tevreden als de spuitjes bleekgel op zijn, kunt u bij ons extra spuitjes kopen.

U moet er wel rekening mee houden dat kronen en oude vullingen (bijv in de voortanden) niet meebleken, en dat deze dus nadat de gewenste kleur van het gebit met het bleken is bereikt, vervangen moeten worden. Ook is het belangrijk dat u in de weken dat u aan het bleken bent niet rookt en zo min mogelijk koffie, thee en rode wijn drinkt. Door het bleken wordt het glazuur tijdelijk wat poreuzer, waardoor kleurstoffen er sneller in kunnen trekken.

Kosten: afhankelijk van de hoeveelheid bleekgel die nodig is tussen de €300 en €400, exclusief eventuele vullingen die vervangen moeten worden.

(Onlangs is de Europese wetgeving aangepast waardoor alleen tandartsen nog een hogere concentratie waterstofperoxide mogen gebruiken. Hierdoor heeft een bleekbehandeling in 1 uur bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon niet zo veel zin meer, aangezien de bleekgel die zij mogen gebruiken nog maar een heel klein percentage werkzame stof bevat.)

Tanden Bleken

Wat moet u weten?

Hoeveel bleekgel er ongeveer in de bleekmal moet ( evenveel als een speldenknop)

Dat het eventueel gevoelig kan worden, mocht dat heel gevoelig zijn dan een paar dagen stoppen en later weer verder gaan.

Dat u de bleekmallen minimaal 4 uur en maximaal 8 uur in de nacht moet dragen.

Ongeveer na 1 á 2 weken juiste resultaat. Mocht dat eerder zijn dan kunt u al stoppen.

Als je u net de tanden hebt gebleekt, zult u daarna moeten opletten met wat u eet of drinkt. Het beste is om vooral zo min mogelijk kleurstoffen te eten/drinken tot 48 uur na uw laatste bleekbeurt.

Houd de bleekgel gekoeld in de koelkast

Kan ik tijdens de bleekbehandeling alles eten en drinken?

Het bleken maakt het glazuur van de tanden en kiezen iets poreuzer. Dit effect is tijdelijk. Het glazuur herstelt zich weer. Tijdens de behandeling met de bleeklepel kunnen bepaalde etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden. Dus, waar is de verkleuring door ontstaan? Tijdens de bleekbehandeling is het gebruik van deze producten, evenals roken, af te raden. Hierdoor zal de duurzaamheid van het bleekresultaat verbeteren.

Rode wijn, rode bieten en curry’s, koffie, thee, roken moet u vermijden als u het gewenste resultaat wilt hebben.

Scroll naar boven
Call Now Button