Amalgaamvullingen vervangen door composiet

Vroeger werden er vooral “zilveren”vullingen gezet, de amalgaamvullingen. Tegenwoordig worden er meestal “witte”(composiet) vullingen gemaakt. Voordeel hiervan is dat behalve dat het veel mooier is, er ook minder “gezond” tandweefsel verwijderd hoeft te worden. Voor een amalgaamvulling moet je ondersnijdingen in de tand boren, anders blijft de vulling niet zitten en hij moet een minimale diepte en breedte hebben. Bij ons kunt u amalgaamvullingen laten vervangen voor composiet.

Voor een composietvulling hoeft alleen dat deel van de tand/kies weggeboord te worden wat aangetast is. Hierna wordt de tand voorbehandeld en wordt de vulling aan de tand/kies geplakt. Hierdoor krijgt de tand/kies ook weer wat meer stevigheid. Klein nadeel is wel dat composietvullingen wel langer gevoelig blijven (met name warm/koud en met bijten) maar dit gaat meestal na enkele weken vanzelf weer over.

Bij sommige ziektes zoals fibromyalgie en ME/CVS kan het soms helpen om de oude amalgaamvullingen te vervangen voor composiet. Het is dan wel zaak om dit geleidelijk aan te doen en niet bijvoorbeeld tien vullingen in een week tijd te vervangen. Beter is het dan om dit verspreid over enkele maanden te doen om te voorkomen dat er in korte tijd veel (ongezonde) kwikdamp vrijkomt.

Bent u verder goed gezond, en wilt u uw amalgaamvullingen laten vervangen omdat u composiet mooier vindt, dan kan dit wel in kortere tijd, bijvoorbeeld in 2 of 4 zittingen. (afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de vullingen)

Voor: Na:
Amalgaam vervangen door composiet Amalgaam vervangen door composiet

Voor:
1 2
Amalgaam vervangen door composiet Amalgaam vervangen door composiet
3 Na:
Amalgaam vervangen door composiet Amalgaam vervangen door composiet
Scroll naar boven
Call Now Button