Anti-snurk of slaapapneu beugel MRA

MRA anti snurk beugel

Voor wie

Voor mensen die ’s nachts snurken of last hebben van slaapapneu kan een anti-snurk beugel of MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) een oplossing bieden.

Wat is een anti-snurk en slaapapneu beugel?

Dit is een soort kunststof beugel, die tijdens de nacht in de mond gedragen wordt en individueel wordt vervaardigd. Het houdt de onderkaak naar voren en dus de luchtweg vrij. Wetenschappelijk onderzoek heeft de werking van het MRA aangetoond, zowel bij snurken (95% vermindering) als bij slaapapneu.

De beugel wordt volledig vergoed

Vanwege de aangetoonde werking van het MRA zit de anti-snurk / slaapapneu beugel sinds 1 januari 2010 in de basisverzekering, en wordt na goedkeuring van de aanvraag volledig door uw zorgverzekering vergoed.

Let op: uw medisch specialist (Longarts, KNO-arts, neuroloog) stelt de diagnose en de indicatie voor een MRA. Dit is een vereiste voor vergoeding door de zorgverzekeraar! Voor het aanmeten en vervaardigen van de MRA wordt u dus door de specialist naar de tandarts verwezen.

De behandeling bij de tandarts

De behandeling bij uw tandarts is heel eenvoudig: Uw tandarts maakt een afdruk van uw boven- en onderkaak en een zogenaamde constructie-beet. Hiermee wordt de gewenste positie van de bovenkaak t.o.v. de onderkaak vastgelegd. Dit alles wordt opgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium en 3 weken later is uw MRA klaar. U krijgt dan een uitgebreide instructie hoe u de MRA moet dragen en schoonhouden.

Binnen 2 weken na het plaatsen komt u weer terug bij de tandarts om te bespreken hoe de MRA bevalt.

Scroll naar boven
Call Now Button