Na het trekken van een tand

Na het trekken van een tand

Heeft u onlangs een tand of kies laten trekken? Hier kunt u lezen waar u rekening mee moet houden:

Bijwerkingen
– Napijn gedurende vier tot vijf dagen
– Een dikke wang: de zwelling is na twee tot drie dagen het grootst
– Moeite om te slikken

Maakt u zich geen zorgen over de bovenstaande bijwerkingen. Houden ze langer aan dan vier dagen, neemt u dan nog even contact met ons op.

Voorzichtig zijn
De verdoving zal nog enkele uren aanhouden. Tot die tijd kunt u het beste oppassen bij het gebruik van warm eten of drinken. U heeft van ons een gaasje gekregen waar u een halfuur op dicht gebeten moet houden. Past u ook op voor het bijten op uw gevoelloze lip, tong of wang. We raden u aan om de eerste 48 uur niet te roken en alcohol te drinken.

Napijn
De napijn is goed te bestrijden door pijnstillende medicijnen in te nemen. U kunt paracetamol of ibuprofen gebruiken maar gebruik geen ASPIRINE, want dat werkt bloed verdunnend. Wij raden u aan om de bijsluiter te lezen.

Zwelling
Om zwelling en pijn te verminderen, kunt u de behandelde gezichtszijde koelen met een nat washandje met daarin wat ijsklontjes. Vermijd zonnewarmte, dit geeft juist meer zwelling en daardoor ook meer pijn.

Nabloeden
De wond kan de eerste uren na de behandeling een beetje bloeden, dat gaat vanzelf over. Is er een kies verwijderd, dan kunt u het gaasje dat op de wond zit na een half uur uitspugen. Daarna mag u de mond niet spoelen. Wanneer de wond erg gaat bloeden, probeert u deze zelf te stoppen. Leg een schoon gaasje of een knoop in een schone zakdoek op de wond en bijt deze een half uur stevig dicht. Stopt de bloeding daarna niet, dan kunt u contact met ons opnemen.

Lichamelijke inspanning
Voorkom de eerste twee à drie dagen zware lichamelijke inspanning.

Hechtingen
Als het nodig is geweest, is uw wond gehecht. Wij hebben een materiaal gebruikt dat na een dag of tien vanzelf oplost.

Scroll naar boven
Call Now Button