Kronen, bruggen en facings met behulp van de Cerec 3D

cerec 3d scannen en bewerkenDe Cerec 3 is een flexibel CAD/CAM systeem waarmee hoogwaardige porseleinen (partiële) kronen efficiënt kunnen worden vervaardigd. Een (partiële) kroon is nodig wanneer er in uw mond kiezen zijn met grote vullingen of die (gedeeltelijk) zijn afgebroken.

Dit geavanceerde systeem maakt het mogelijk om dit in één behandeling te realiseren, met een gereserveerde tijd van 90 minuten voor uw gemak.

Tijdens deze periode wordt de betreffende tand voorbereid door de tandarts. Dit houdt in dat de tand wordt gereedgemaakt voor de restauratie. Cariës wordt verwijderd, oude vulmaterialen worden vervangen en de randen worden glad gemaakt.

Hierna wordt een digitale opname van de tand gemaakt, waarop de tandarts de restauratie schetst. De computer vertaalt de omtrek, hoogte en oppervlakte naar de vorm van de (partiële) kroon. Ook worden de vorm en raakvlakken van de aangrenzende tanden meegenomen in dit proces.

 

cerec 3d freesmachineAls de (partiële) kroon naar tevredenheid is ontworpen, geeft de tandarts de slijpopdracht, waarna de computer de gegevens naar de freesmachine stuurt. Deze machine bewerkt een blok hoogwaardig industrieel vervaardigd porselein tot de uiteindelijke vorm. Gedurende deze 15 tot 20 minuten durende slijpfase kunt u in alle rust in de wachtkamer verblijven, genietend van een kopje koffie.

Na voltooiing van het slijpen wordt u teruggebracht naar de behandelkamer waar de (partiële) kroon wordt geplaatst.

 

Voordelen

Het werken met de Cerec 3 heeft aanzienlijke voordelen, zowel voor u als voor de tandarts:

  1. U hoeft slechts één keer te komen voor de behandeling in plaats van twee; KLAAR TERWIJL U WACHT!
  2. Met deze methode kan meer gezond tandweefsel behouden blijven.
  3. Er is geen behoefte meer aan afdrukken (“happen”).
  4. Er is geen noodzaak voor een tijdelijke voorziening, omdat de restauratie direct kan worden geplaatst.

Het gebruik van de Cerec 3 biedt de tandarts de mogelijkheid om hoogwaardige restauraties te realiseren met een optimale behoud van gezond tandweefsel. Tijdrovende stappen, zoals het maken van afdrukken voor laboratoriumkronen, worden overgeslagen. Zelfs kleine afwijkingen in vorm en hoogte kunnen direct worden aangepast tijdens het plaatsen.

Hier kunt u meer lezen over wat u kunt verwachten nadat een kroon is aangebracht.

Scroll naar boven
Call Now Button