Preventie / mondhygiëne

Moet ik meewerken aan een behandeling?

Wanneer u de adviezen en onze uitleg waarom iets moet gebeuren met betrekking tot aanpak tandsteen, bacteriën, aantasting tandvlees en bot op lange termijn om wat voor reden dan ook niet wilt opvolgen, dan zullen wij dit volledig vastleggen in uw dossier. Dit omdat de inspectie voor de volksgezondheid ons dit kan aanrekenen. Wanneer er ernstige complicaties optreden, …

Moet ik meewerken aan een behandeling? Lees meer »

Mijn tandvlees zakt en hierdoor komen de wortels bloot te liggen. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?

Antwoord: Naar mate je ouder wordt, zakt het tandvlees. Dit is een natuurlijk proces en dit kunnen we helaas niet voorkomen. Het is wel belangrijk om niet te hard over het tandvlees heen te poetsen en zeker niet met een harde of medium tandenborstel. Hiermee poets je het tandvlees kapot en versnel je het proces …

Mijn tandvlees zakt en hierdoor komen de wortels bloot te liggen. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen? Lees meer »

Wat is de beste tandpasta?

Antwoord: Alle tandpasta’s zijn goed, als er maar fluoride in zit. Voor kinderen tot 5 jaar is er speciale tandpasta met minder fluoride, omdat kinderen de tandpasta vaak nog doorslikken. Als u last heeft van gevoelige tanden, kunt u een tandpasta voor gevoelige tanden nemen zoals Sensodyne of de groene Elmex.

Hoe vaak moet ik ragers, flossen/tandenstokers gebruiken?

Antwoord: Het reinigen tussen de tanden en kiezen moet een keer per dag gebeuren. Het maakt niet uit of u dit ’s morgens of ’s avonds doet. Het beste is het om eerst te poetsen en daarna de rager te gebruiken, of te flossen/stokeren. Daarna nog even goed spoelen met water.

Scroll naar boven
Call Now Button